השפעת עץ האלון
ההשפעה של חביות העץ על היין תלויה בשילוב של גורמים שונים, חלקם נוגעים לעץ, לחבית ולטכניקת היצור של החבית, למשל:
מקום הגידול והסוג הספציפי של עץ האלון על תכונותיו ומאפייניו ובהם טעם העץ, הארומה המצויה בו, מבנה העץ ומרקמו
גודל החבית - מידת המגע של היין עם החבית
משך השימוש בחבית – חבית חדשה לעומת חבית משומשת
שיטת היצור של החבית – ביקוע העץ או ניסורו
שיטת הייבוש של העץ – ייבוש טבעי של העץ באוויר הצח או באמצעות תנורים
מידת הקלייה של העץ בעת כיפוף העץ וקלייתו להקנייה של טעמים
משך השהיה של היין בחבית
גורמים חיצוניים המשפיעים על כמות המים, האלכוהול והפחמן החד-חמצני המשתחררים מהחבית החוצה במהלך יישון היין בחבית הם לחות, טמפרטורה וזרמי האוויר במקום האחסנה של חבית היין. כך למשל – תנאי יובש קיצוני יגרמו לבריחה של מים דרך נקבוביות וחריצים בעץ ולעליה של רמת האלכוהול ביין; לחות גבוהה תגרום לירידה ברמת האלכוהול ביין. התאדות היין מהחבית היא תופעה טבעית ומוכרת וכינויה של כמות הנוזל שמתאדה הוא Angels' share ('מנתם של המלאכים').
מקום הגידול והסוג הספציפי של עץ האלון על תכונותיו ומאפייניו ובהם טעם העץ, הארומה המצויה בו, מבנה העץ ומרקמו
גודל החבית - מידת המגע של היין עם החבית
משך השימוש בחבית – חבית חדשה לעומת חבית משומשת
שיטת היצור של החבית – ביקוע העץ או ניסורו
שיטת הייבוש של העץ – ייבוש טבעי של העץ באוויר הצח או באמצעות תנורים
מידת הקלייה של העץ בעת כיפוף העץ וקלייתו להקנייה של טעמים
משך השהיה של היין בחבית
גורמים חיצוניים המשפיעים על כמות המים, האלכוהול והפחמן החד-חמצני המשתחררים מהחבית החוצה במהלך יישון היין בחבית הם לחות, טמפרטורה וזרמי האוויר במקום האחסנה של חבית היין. כך למשל – תנאי יובש קיצוני יגרמו לבריחה של מים דרך נקבוביות וחריצים בעץ ולעליה של רמת האלכוהול ביין; לחות גבוהה תגרום לירידה ברמת האלכוהול ביין. התאדות היין מהחבית היא תופעה טבעית ומוכרת וכינויה של כמות הנוזל שמתאדה הוא Angels' share ('מנתם של המלאכים').