
טעימת יינות ישראלים והונגריים והשפעתן של חביות "European Coopers"
הפעם נפגשו מקצועני היין מאזור רמת הגולן לטעימה ביקב פלטר. הטועמים זכו לאירוח מושקע ומפנק של יקב פלטר וצוות "החבית ההונגרית". במפגש נטעמו 20 יינות מסוגים שונים.

יקב פלטר שוכן במבנה תעשייתי במעלה שביל נסתר בקיבוץ עין זיוון. זהו יקב משפחתי שהוקם בשנת 2001 על ידי האחים טל וניר פלטר. טל למד לימודי ייננות וגידול גפנים באוסטרליה וביקש לייצר יינות איכות במחיר נגיש לציבור הישראלי. במהרה הפך היקב לאחד היקבים המוערכים והאהובים בארץ. כרמי היקב נטועים באוזרי גידול שונים ברחבי הארץ, בעלי טרואר שונה בכל אזור, החל מצפון גולן, אזור הגליל העליון, הרי ירושלים ועד מצפה רמון. מגוון סוגי הענבים ואזורי הגידול המרובים מאפשרים יצירת יינות מרתקים ואיכותיים.

מטרת המפגש הייתה לטעום יינות ישראליים והונגריים שהתיישנו בחביות "European Coopers" המיובאות על ידי "החבית ההונגרית". לדברי טל פלטר, הרוח החייה ביקב, והיינן הראשי שלו, הטעימה הייתה מאוד מעניינת בעיקר בזכות זני ענבים ההונגריים שאינם מוכרים בישראל.
..."הונגריה זה אזור שלא מכירים באופן כללי מבחינת זנים וסגנונות. היה מאוד מעניין ללמוד ולשמוע איך הכל מתנהל. דיברנו על תעשיית היין ההונגרי, ייצור חביות הונגריות והשפעתן על ייצור היין. כך קיבלתי התרשמות רחבה על התכונות של החביות ש"החבית ההונגרית" מייבאת"...


אילן זעפרני - לשעבר יינן יקב אורטל, השתתף בטעימה. אילן יזם את הקמת יקב אורטל בשנת 2009 בקיבוץ אורטל, שבו הוא חבר, והוא בוגר לימודי ייננות במכללת תל חי. אילן, חובב יינות עמק הרון ובורדו, אומר לנו -
..."חביות הונגריות מאוד מחמיאות לטרואר הישראלי. הן מלוות את היין בעדינות, מכניסות לבקבוק את הטרואר ולא את הנגריה. אהבתי את כל היינות שהוצגו בטעימה, אך היינות ישראלים שהתיישנו בחביות עץ הונגריות הדגימו היטב כיצד תורמות החביות הללו לזני הענבים המקומיים שלנו ”...
מיכל עזרוני-קסירר, - מנהלת מתחם בואכה יודפת וחנות יין הולך בתל הוסיפה -
..."שמחתי להשתתף במפגש יין כה מקצועי, משכיל ומרתק. למדנו על זן הענבים פורמינט מחבל טוקאי, על השפעתן המעודנת של החביות, שמאפשרת לזהות את הטעמים המקוריים של הענבים ומעצימה את טעמיהם"...


טלי סנדובסקי –הייננית הראשונה בישראל, וחברת צוות הייננים ביקבי רמת הגולן כבר מ-1989. בעלת תואר ראשון ותואר שני מהפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית, ותואר נוסף בייננות מאוניברסיטת דיוויס שבקליפורניה. כייננית בכירה ביקב אחראית על התכנון והתזמון של הכנת כל היינות, על עשיית יינות הקברנה סוביניון והשרדונה, על המחקר והפיתוח ביקב ועל היקב הניסיוני של יקבי רמת הגולן. גאוותה הגדולה היא על ייצור היינות המבעבעים ויינות הקינוח, בתפקידה הקודם ביקבי רמת הגולן.
..." זו היתה טעימה באווירה טובה, שנתנה הרגשה של חיבור בין כל הנוכחים. סיפור הרקע על היינות והחביות היה מצוין. שותפי "החבית ההונגרית" נעם הנקין, שהסביר על היבטים המקצועיים והטכניים של ייצור היינות, ועפר בר-און, שנתן את דברי הרקע והסביר על היקבים ותעשיית היין ההונגרית, עשו עבודה טובה. טעמנו 20 סוגים של יינות מגוונים מאוד, יבשים ומתוקים, מאזורים שונים בהונגריה וגם יינות ישראליים שעברו תהליכי ייצור ויישון בחביות מהונגריה "...
היינות שהוצגו בטעימה הם:















יעקב אוריה "וייט נייט" 2019
גיזו "חתונה לבנה" 2020
סריג טאנט 2019
לוטם "רד נייט"
החביות שלנו:
